Rapid, o rușine fotbalistică tot mai mare: Dan Șucu asistă la un dezastru unic în România la ora actuală

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă Dinamo trăiește o dramă fotbalistică în play-out, cu goluri încasate pe bandă pe finalul partidelor, în schimb, în play-off, Rapid e formația demnă de compasiune!

Dan Șucu, acționar majoritar al Rapidului. FOTO: Arhiva Adevărul
Dan Șucu, acționar majoritar al Rapidului. FOTO: Arhiva Adevărul

Pentru că giuleștenii au terminat sezonul regulat la doar 4 puncte de liderul FCSB, înregistrând chiar o victorie zdrobitoare în fața formației din Berceni, scor 4-0! Acel meci s-a disputat pe Arena Națională pe 9 martie. Deși n-au trecut nici măcar două luni de atunci, pare că derby-ul în care „feroviarii“ au dat de pământ cu FCSB s-a disputat într-o altă epocă! Pentru că de atunci Rapid s-a transformat într-o rușine fotbalistică!

Între timp, bucureștenii s-au despărțit de Cristiano Bergodi (59 de ani) și l-au numit pe interimarul Bogdan Lobonț (46 de ani), într-o tentativă disperată de a opri această prăbușire zgomotoasă. Degeaba însă! Rapid tocmai a ajuns la a 7-a înfrângere în cele opt runde din play-off și pare că a „confiscat“ ultima poziție din această competiție.

Și o statistică din care reiese adevărata dimensiune a dezastrului în „alb-vișiniu“: Rapid are cel mai slab bilanț după terminarea sezonului regulat dintre toate formațiile care se află acum în primul nostru eșalon! Până și Poli Iași și Craiova lui Mititelu, care sunt în play-out, au făcut 7, respectiv 4 puncte în opt partide disputate după terminarea sezonului regulat!

Play-off, etapa a 8-a

Vineri

Farul Constanța – Sepsi 1-4

Duminică

CFR Cluj – Rapid 3-2

Luni

Universitatea Craiova – FCSB 21.00

Clasament

1. FCSB 49 de puncte

2. 3. CFR Cluj 40p*

3. Universitatea Craiova 37p*

4. Farul Constanța 35p*

5. Sepsi 31p*

6. Rapid 29p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Play-out, etapa a 8-a

Sâmbătă

Botoșani – Voluntari 0-0

Universitatea Cluj – Dinamo 3-3

Duminică

Petrolul – Oțelul 2-1

Luni

Hermannstadt – Poli Iași 0-1

UTA – FC U Craiova 3-1

Clasament

1. UTA 34 de puncte

2. Oțelul Galați 33p

3. Hermannstadt 31p

4. Universitatea Cluj 30p

5. Petrolul 29p*

6. Botoșani 25p*

7. Voluntari 24p

8. Poli Iași 24p*

9. Dinamo 22p*

10. FCU Craiova 22p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League. Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite